Waarom kiezen voor een interactieve beursstand?

#beursstand #uitstraling
Waarom kiezen voor een interactieve beursstand?

Een beursstand draagt bij aan een succesvolle beursdeelname aan de hand van 4 pijlers:  Opvallend, Vernieuwend,  Uitnodigend en  Onvergetelijk. 
 

Opvallen op een beurs.

Nu we weer mogen uitkijken naar live events staan organisaties weer te springen om in contact te komen met hun doelgroep. Een beursdeelname blijft de ideale plek om de organisatie te introduceren aan de doelgroep. Het is dus belangrijker dan ooit om op te vallen tussen de concurrentie die allemaal heel graag de aandacht van uw doelgroep opeisen. Hoe zorgt u er voor dat uw doelgroep niet de beursstand voorbij loopt?

Een uniek ontwerp spreekt voor zich en bewegende beelden (audio en video) zijn altijd goed om de aandacht te trekken. Echter, bijna elke beursstand maakt hier gebruik van het is dus niet meer voldoende om een bedrijf mee te onderscheiden.

Bij de interactieve wand passen we 3 elementen toe die er voor zorgen dat u het verschil gaat maken. 

1.    Een beetje magie en verwondering
Met verrassende interactie op materiaal waar je dit niet van verwacht creëren we verwondering op de beursstand. Zo zorgt de interactieve wand er voor dat de doelgroep wordt verrast en nieuwsgierig is naar het verhaal dat uw organisatie te vertellen heeft. Ideaal om de aandacht te pakken en vast te houden.

2.    Creatief en persoonlijk
Het kantoor, de website, de huisstijl, uw producten, alles wat wordt gepresenteerd is onderdeel van hoe de doelgroep uw merk beleeft. Zo is ook de beursstand onderdeel van de merkbeleving.

Doordat we focussen op aansluiting op het merk en het verhaal van uw organisatie de basis is voor elk ontwerp is de interactieve wand  multi-inzetbaar. Niet alleen op de beurs maar ook in de ontvangstruimte  als unieke binnenkomst of als onderdeel van demo-ruimtes.

3.    Interactie
Uit onderzoek is gebleken dat 77% van de mensen interactie met een merkbeleving als "heel belangrijk" zien voor toekomstige events. Daarom is het belangrijk om naast een creatief en persoonlijk ontwerp de mogelijkheid tot interactie toe te voegen.

Bezoekers van een beurs komen daar niet alleen om rond te lopen. Als bezoeker wil je ook iets te doen hebben. Het voordeel van een interactieve beursstand is dat je bezoekers in beweging brengt op de beursstand. Dit valt ook op bij andere bezoekers en is daarmee de perfecte manier om de interesse en aandacht te pakken. 

Doen is leuker dan toekijken, dat maakt de interactieve beurswand de ideale communicatie tool om de aandacht van de doelgroep te pakken en vast te houden en tegelijkertijd te informeren.

interactieve wand voor een beursstand


Vernieuw een beursstand met een interactieve beurswand.

Iedere bezoeker van een beursstand is een potentiële lead. Het is zonde om bezoekers van uw beursstand te laten lopen doordat iedereen in gesprek is. Wat als nieuwe techniek op de beursstand hier bij zou kunnen helpen?

Het is altijd moeilijk om in te schatten hoeveel mensen je nodig hebt om een beursstand te bemannen. Te weinig bemanning en je loopt het risico om potentiële leads mis te lopen, teveel en je loopt het risico op hoge kosten zonder het gewenste resultaat. Daarnaast is er nooit een geleidelijke stroom aan bezoekers, het ene moment zal het rustig zijn mar een paar minuten later word je overspoelt. 

Daarom is het slim om de beursstand in je voordeel te gebruiken om de druk wat te verdelen.
Met een interactieve beursstand is er altijd wat te doen en te ontdekken voor potentiële leads die nét even op een onhandig moment binnenlopen. De techniek is verrassend, een leuke bezigheid en  die de druk even verlicht op drukke momenten. Zo koop je tijd om met zo veel mogelijk bezoekers in contact te komen.
 

Een interactieve stand nodigt de beursbezoeker uit.

Zorgen voor een open en uitnodigende uitstraling van een beursstand is cruciaal. Dit geldt zowel voor de stand bemanning als voor de stand zelf. Maar hoe doe je dat?

Soms zijn er barrières voor bezoekers om de beursstand te betreden. Wellicht een angst voor agressieve verkopers of er is niks anders te doen op de beursstand dan het gesprek aan gaan. Wanneer mensen niet zeker weten of ze daar wel behoefte aan hebben, kan dit een grote drempel zijn.
Het is daarom belangrijk een activiteit te hebben die toegankelijk is en waar mensen op hun gemak uw beursstand kunnen ontdekken. De inzet van een interactieve beurswand is hier heel geschikt voor, het maakt het makkelijker voor bezoekers om rustig de beursstand te ontdekken en kennis te maken met uw organisatie. 

De interactieve wand is tegelijkertijd het perfecte aanknopingspunt om een gesprek te openen op een organische manier. Doordat de wand als praatplaat kan dienen zorg je voor een goed en consistent verhaal dat iedere medewerker kan gebruiken.

Een onvergetelijke beursdeelname zorgt voor een succesvolle follow-up.

Na afloop van een beursdeelname kun je tevreden terug kijken op een dag vol goede gesprekken en gezelligheid. Maar dan komt het punt van de follow-up, hoeveel van de goede gesprekken gaan zich ook vertalen naar concrete leads en verkopen? Het succes van een beursdeelname staat of valt met een goede follow-up.

Met uw interactieve beursstand helpt u de bezoeker hiermee door hen te betrekken bij een visueel verhaal. Onze hersenen zijn erg visueel ingesteld, door het verhaal te visualiseren en interactief te maken wordt informatie beter opgeslagen. Dat maakt een interactieve beurswand zo krachtig als communicatie middel. Dat bezoekers uw verhaal niet vergeten is erg handig bij de follow-up, zo zal er altijd een actieve herinnering zijn aan de kennismaking wat de kans op een reactie en vervolg vergroot.


Voor de follow-up hebben wij bij Van Abswoude stand & interieurbouw een aantal goede tips opgesteld:

  • Neem binnen één of twee weken zelf contact op met de belangrijkste prospects. U heeft namelijk zelf het vertrouwen van de persoon in kwestie gewonnen. Het is maar de vraag of een collega hetzelfde vertrouwen krijgt. 
  • De follow-up kan telefonisch, toesturen van documentatie of middels een persoonlijk bezoek.
  • Stuur al uw bestaande relaties die uw stand bezocht hebben een bedankbrief. Uw relaties die de beurs of stand niet bezocht hebben kunt u een brief, eventueel met documentatie sturen, waarin staat wat zij gemist hebben (bijvoorbeeld introductie nieuw product).
  • Probeer de follow-up een persoonlijk tintje te geven door de aantekeningen van uw notitie te gebruiken. Bijvoorbeeld: “Onze huidige leverancier verleent slechte nazorg”, of meer persoonlijk “Ik ben een fanatiek golfer”. U kunt hier handig op inspelen in uw follow-up brief of gesprek.


De volledige brochure met beurstips kan je hier downloaden.