Internationale standbouw

Al ruim 30 jaar ervaring in Internationale standbouw, steeds meer vereist het de benodigde kennis van landelijke regelgeving, logistieke uitdagingen en restricties per beurs. Door onze ruime ervaring als internationale standbouwer, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen dat uw deelname aan een internationale beurs professioneel verloopt, opbouw en afbouw met eigen mensen. Altijd een vertrouwd gezicht en goede service, van opbouw tot oplevering op afgesproken tijdstip.

 

internationale standbouw in Duitsland

 

Regelgeving is enorm belangrijk bij Internationale standbouw

Eén van de belangrijkste aspecten om in de gaten te houden bij een beursdeelname in het buitenland  is het op de hoogte zijn van regelgeving in het land en de locatie. De internationale regelgeving op het gebied van standbouw kan sterk variëren. Elk land heeft zijn eigen specifieke voorschriften met betrekking douanemeldingen en milieu, daarnaast hanteert iedere beurs zijn eigen restricties m.b.t. tot  veilig werken en bouwhoogtes etc.  

Het is essentieel om van deze regels op de hoogte te zijn en hier met het standontwerp rekening te houden. We zetten de meest in het oog springende voorschriften onder elkaar.

Veiligheidsvoorschriften
De meeste beurzen hanteren strikte veiligheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat stands stevig en veilig zijn tijdens opbouw- en de beursdagen. Dit omvat meestal regels over brandveiligheid en stabiliteit van de stands.

Milieuvoorschriften
Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Organisaties stellen eisen aan duurzaam bouwen en afvalscheiding.

Constructievoorschriften
Dit zijn o.a. regels met betrekking tot de hoogte van de stands en het verbod op gebruik van bepaalde materialen.

In ons blogartikel “De valkuilen bij een beursdeelname in het buitenland” gaan wij hier dieper op in geven wij u een aantal praktische voorbeelden hiervan. 
 

 

Beurzen in het buitenland

Internationale beurzen bieden een platform voor bedrijven om hun producten en diensten wereldwijd te presenteren. 
 

Duitsland
Duitsland is de thuisbasis van enkele van de grootste en meest prestigieuze beurzen ter wereld. Bijna 80% van de grootste beurslocaties ter wereld bevinden zich in Duitsland. Zo heeft Hannover de grootste beurshal maar ook de beurscentra Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, München en Essen zijn toonaangevend.  Duitse beurzen staan bekend om hun uitgebreide en gedetailleerde regelgeving, vooral op het gebied van brandveiligheid en technische bouwvoorschriften.
 

België
België kent een paar prachtige beurslocaties. Zoals de Flanders Gent Expo, het Brussels Exhibition Center, Antwerp Expo en Kortrijk Expo. België heeft net als Nederland ZE zones waar de beurslocaties geheel of gedeeltelijk invallen. Hierbij is van belang dat het eigen wagenpark maar ook van je transporteurs up-to-date is!
 

Frankrijk
Frankrijk kent twee grote internationale beurslocaties Paris Expo Porte de Versailles welke gelegen is aan het zuidwesten van de Parijs en Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte welke tegenwoordig het op 1 na grootste expositiecentrum van Frankrijk is. Het ligt vlakbij de luchthaven Charles de Gaulle wat een vlotte bereikbaarheid vanuit alle hoeken van de wereld mogelijk maakt.   

 

Uw partner voor internationale standbouw

Al meer dan 30 jaar bouwt Van Abswoude beursstands op beurzen in binnen- en buitenland. Met name in België, Duitsland en Frankrijk verzorgen wij de internationale standbouw voor zowel grote als kleinere bedrijven. Wij bouwen in maar ook buiten Europa!

Bent u van plan deel te nemen aan een beurs in het buitenland en bent u op zoek naar een partner om dit op succesvolle wijze vorm te geven neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0252 346793 of mail even naar ons op: info@abswoude.net. Wij zorgen voor een vrijblijvend en kosteloos 3D ontwerp met gespecificeerde offerte.