Duurzame standbouw wordt de norm

#duurzaamheid
Duurzame standbouw wordt de norm

Het op een verantwoorde manier omgaan met ons milieu en het ontwikkelen van duurzame oplossingen is een bewustzijn dat  dat gelukkig nog steeds groeit in onze samenleving. 

In de evenementenbranche waar jaarlijks vele beursstands worden ontwikkeld is duurzaamheid een onderwerp wat steeds meer aandacht krijgt. Simpelweg omdat er bij evenementen en beurzen veel wordt weggegooid en relatief weinig materiaal of elementen van stands worden hergebruikt of worden gerecycled. 
 

Hergebruik van stand elementen

Bij Van Abswoude standbouw is duurzaam niet zo maar een woord maar is duurzaamheid onderdeel van onze werkwijze en filosofie. Al meer dan 20 jaar is hout het materiaal dat centraal staat bij het ontwikkelen en (her)bouwen van beursstands. Het voordeel is dat houten elementen van een stand makkelijk te hergebruiken zijn. Denk hierbij aan balie-elementen, deuren, koven en wanden. 
 

Kopen en huren

Het grootste verschil wordt echter gemaakt doordat stands worden gekocht, door ons worden opgeslagen en in de jaren daarna worden hergebruikt. Het circulair ontwerpen zorgt ervoor dat onderdelen makkelijk kunnen worden vervangen zodat de stand jaarlijks up-to-date blijft en nieuwe stand elementen eenvoudig kunnen worden ingepast. 

Ook kunnen stands bij ons worden gehuurd en wordt de stand opgebouwd door huurelementen. Eerder ontwikkelede wanden, displays e.d. worden hergebruikt. Natuurlijk worden ze voor iedere klant op maat gemaakt, passend bij het ontwikkelde standontwerp. Dit zorgt voor een veel lagere ecologische footprint omdat grondstoffen en elementen niet opnieuw hoeven te worden gemaakt waardoor en minder afval wordt geproduceerd.
 

Duurzame verlichting

Ook in het aankleden van een stand worden duurzame producten gebruikt. Zo wordt bij voorkeur LED verlichting gebruikt. Verlichting die langer meegaat en waarbij ook op energiekosten wordt bespaard.

Het doorvoeren van standaardisatie, hergebruik en duurzaamheid zorgt niet alleen voor een schonere wereld maar ook voor een betaalbare stand mét een eigen look en feel. 
 

Heeft u vragen over duurzame standbouw of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact op via  31 (0)252 - 346793 of maak gebruik van ons contactformulier.