De valkuilen bij een beursdeelname in het buitenland

#systeembouw #internationaal
De valkuilen bij een beursdeelname in het buitenland

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van de export is deelname aan vakbeurzen in het buitenland een uitgelezen mogelijkheid om hun producten of diensten te presenteren. Het is dan ook van belang dat je als standbouwbedrijf op de hoogte bent van de diverse regelgeving die gelden en voor beursstands op nationale en internationale beurzen.

 

Strenge regels

Bij elke beurs zijn er regels waar een ontwerper van een beursstand  zich aan dient te houden. Zowel in Nederland als in het buitenland. Regels die betrekking hebben op bouwhoogte, gebruik van materialen, aan te leveren documentatie etc. Door hieraan te voldoen bent u verzekerd van een beursdeelname zonder zorgen. Als exposant wilt u immers op de afgesproken tijd een stand opgeleverd krijgen waar geen verrassingen zijn zoals: een afgekeurde stand, materiaal wat vervangen dient te worden omdat deze niet gebruikt mag worden op de locatie etc. Met deze kennis en ervaring onderscheiden we ons als strandbouwbedrijf en zorgt het ervoor dat we voor onze huidige en nieuwe klanten mooie beursstands op buitenlandse beurzen mogen verzorgen. Hieronder nog even een voorbeeld over de vaak strengere  regels die gelden in het buitenland.
 

Beurzen in Duitsland

Bij beurzen in Duitsland is de regelgeving van beursorganisaties helaas niet gelijk. De regelgeving is niet alleen strenger maar ook niet overal hetzelfde. De regelgeving verschilt per locatie en organisatie!. Zo is bijvoorbeeld het bouwen in Essen anders dan op een andere locatie in Duitsland. Essen stelt strenge eisen aan de bouwhoogte.  Indien er hoger gebouwd wordt dan de standaard hoogte, dient men een statische berekening te laten maken voor de windlastberekening. De stabiliteit van de stand dient namelijk te voldoen aan de regels van de beursorganisatie. Veiligheid staat hierbij voorop, en terecht natuurlijk.

Diverse organisaties stellen ook strenge regels aan het gebruik van brandbaar materiaal. Zo is bijvoorbeeld Polystyreen een product wat meestal niet gebruikt mag worden en dient hout geïmpregneerd te zijn. Uiteraard dienen brandverklaringen en alle benodigde informatie vooraf aangeleverd te worden voor het verkrijgen van een goedkeuring voor de beursstand.

 

De regelgeving bij Nederlandse beursorganisaties

In Nederland geldt deze strenge regelgeving (nog) niet. Wel is het in de RAI verplicht om veiligheidsschoenen en helm te dragen op bepaalde dagen van opbouw. Ook gelden er standaard bouwhoogtes die bijna overal 275cm zijn m.u.v. de Jaarbeurs waar men een bouwhoogte van 250cm hanteert. Wil je als exposant hogere wanden in de stand dan is er meestal schriftelijke goedkeuring nodig van de buurstands.

 

Advies voor een beursdeelname in binnen- en buitenland

Gaat u naar een bepaalde beurs en wilt u weten wat wel en niet mogelijk is qua standbouw, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0252-346793 of mail even naar ons op: info@abswoude.net.
 
 
Hansje Korteweg
Van Abswoude Standbouw