Kiest u voor een nieuwe beursstand of vernieuwt u de bestaande stand?

#beursstand #uitstraling
Kiest u voor een nieuwe beursstand of vernieuwt u de bestaande stand?

Het is voor veel ondernemers die regelmatig deelnemen aan beurzen na verloop van tijd een dilemma: moet ik mijn beursstand gaan vervangen of ga ik deze upgraden?
 
Het is een vraag die niet direct is te beantwoorden.  Welke overwegingen spelen een rol in de beslissing? Wij zetten ze voor u op een rij:
 

Voldoet het huidige design van uw stand nog wel?

Uw huidige beursstand is ontworpen om indruk te maken op uw doelgroep. Om hen te informeren en te overtuigen van uw diensten, producten en/of oplossingen. Heeft uw beursstand qua design de tand des tijds doorstaan of juist niet? Geldt dit voor de gehele stand of zijn er specifieke onderdelen waar dit voor geldt?
 

Budget

Het marketing budget speelt natuurlijk een doorslaggevende rol in de keuze voor het al of niet vervangen van een beursstand in zijn geheel of bepaalde onderdelen hiervan.
 

Is uw beursstand nog in goede conditie?

Wellicht dat het ontwerp van uw stand nog altijd courant is maar er sleet zit op bepaalde onderdelen van de beursstand, zoals bijvoorbeeld het vloeroppervlak, de beursbalie of ander interieur. Is dit het geval dan dient u deze onderdelen te vervangen. Zijn meerdere onderdelen aangetast door gebruiksschade dan is het wellicht slim om te overwegen te kiezen voor een nieuwe stand.
 

Oppervlakte van de stand

Bij deelname aan een beurs heeft u de keuze om uw bedrijf te profileren op verschillende manieren. Het stand oppervlak is een keuze die bepaalt welke standruimte voor u wordt gereserveerd. De beurzen waar u aan deelneemt bepalen indirect welke standruimte kan worden gehuurd en/of dit passend is voor uw stand.
 

Een voorbeeld uit de praktijk

M&A Systems Nederland levert keukentechniek aan de horeca. De onderneming neemt 2x per jaar deel aan beurzen waar men horeca professionals informeert over de nieuwste producten en noviteiten. Haar custom-made beursstand werd ontworpen en gebouwd in 2012. Hoewel de stand er nog tip top uit wilde de klant een frissere look voor de Horecava 2016. Evaluatie en analyse heeft geleid tot het upgraden van de beursstand. Een verhoogde vloer, afgewerkt in hoogglans wit laminaat zorgt nu voor een compleet nieuw aangezicht en springt daardoor direct in het oog.
 
Dit is een voorbeeld van een relatief simpele upgrade waarmee u als onderneming uw beursstand in een nieuw jasje steekt en direct weer aantrekkelijk maakt voor uw beursbezoekers.

De nieuwe vloer:

De nieuwe vloer van de beursstand

De nieuwe vloer zorgt voor een frisse uitstraling

De oude vloer:

De oude vloer ziet er toch echt gedateerd uit