Kiest u bij standbouw voor systeembouw of houtbouw?

#systeembouw #houtbouw
Kiest u bij standbouw voor systeembouw of houtbouw?

Wanneer u als ondernemer deelneemt aan een beurs om uw producten en/of diensten onder de aandacht te brengen gaat u natuurlijk voor een maximaal resultaat. Maximale exposure is het uitgangspunt en draagt bij aan het behalen van uw doelstellingen van een beursdeelname. Voor de één is dit een volle stand (veel bezoekers), voor de ander zijn dit dit concrete afspraken of leads.
 

Het belang van de beursstand

Cruciaal voor het slagen van een beursdeelname is natuurlijk de beursstand. Deze dient de beursbezoekers te overtuigen de stand te bezoeken en ze uit te nodigen de producten te bekijken en contact te leggen met de exploitant van de beursstand. Dit zorgt voor tevredenheid op het gezicht van de exploitant van de beursstand want deze is hiermee in staat de geïnteresseerden te informeren en te overtuigen van zijn of haar producten en/of diensten.
 

Systeembouw of houtbouw

Bij de ontwikkeling van uw beursstand heeft u de keuze deze te bouwen op basis van systeembouw of te kiezen voor houtbouw. Hieronder even de karakteristieken van beide op een rij:

Bij Systeembouw wordt een stand opgebouwd door standaardelementen aan elkaar te koppelen. Systeembouw, soms ook modulaire standbouw genoemd, kent veelal vaste vormen en een dito uitstraling. Daarnaast is systeembouw flexibel van opzet en kan de stand hierdoor relatief snel worden opgebouwd. Het nadeel is dat deze stands niet altijd onderscheidend en even attractief zijn. Hieronder twee voorbeelden van systeembouw:

Houtbouw geeft voor de ontwikkeling (bouw) van beursstands de grootste vrijheid in creativiteit. Het materiaal, de vormen en de kleuren staan niet vast. Houtbouw stands zijn daardoor simpelweg vaak meer onderscheidend.