Een succesvolle beursdeelname in de praktijk

#nationaal #praktijk
Een succesvolle beursdeelname in de praktijk

Een geslaagde beursdeelname kan uw bedrijf een enorme boost geven. Deelnemen aan een beurs zonder plan is in ieder geval geen optie want dit levert in 99% van de gevallen niet het gewenste rendement op. Wat dan wel? Een goede voorbereiding en een gericht plan van aanpak is de way to go. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 

Waarom kiest u voor een deelname aan een beurs?

Met het deelnemen aan een beurs heeft u de kans uw bedrijf te laten zien aan toekomstige klanten. Het is een mooi moment uw bedrijf optimaal te presenteren (profileren) aan de doelgroep. Een gedeelte van de doelgroep zal de beurs zeker bezoeken. Klanten die echt geïnteresseerd zijn in uw bedrijf of uw product  kiezen ervoor de stand te bezoeken om zich persoonlijk te laten informeren en het product nog eens visueel te bekijken of te onderzoeken.
 

Gedegen plan van aanpak is essentieel

Een beursdeelname kost geld en die investering wilt u natuurlijk graag ten gelde maken. Wat is dan de beste strategie? Eigenlijk is het heel simpel. Door bewust na te denken over wat u uit uw beursdeelname wilt halen en met name wat hiervoor nodig is om dat te bereiken. Formuleer dus de doelstellingen, zowel kwalitatief als kwantitatief en zorg ervoor dat u ze meetbaar maakt.
 
Tip
Indien u gaat deelnemen aan een beurs is het slim dit vooraf te laten weten aan uw doelgroep. Door in uw e-mail handtekening alvast de beurs en uw standnummer te vermelden. Ook kunt u d.m.v. een  zoekmachine optimalisatie of een SEA (AdWords) campagne uw bedrijf en beursdeelname online goed zichtbaar maken in Google. 

 

Bepaal de beursstand die u nodig heeft

Bij het deelnemen aan een beurs is het natuurlijk de vraag met welke stand ga ik deelnemen aan de beurs. De beursstand is een belangrijk onderdeel van het waarmaken van uw doelstellingen. Er zijn onderstaande mogelijkheden:

  • U maakt gebruik van een uniforme (systeem) beursstand via de organisatie
  • U kiest voor een stand in houtbouw op basis van huurmateriaal
  • U besluit een beursstand aan te schaffen waarbij u kunt kiezen uit houtbouw of systeembouw
     

Hoe wordt u succesvol op de beurs in de praktijk

 

Maximaliseer de beursbeleving bij uw doelgroep!

Het zorgen voor een optimale toestroom van de beursbezoekers naar uw stand is een voorwaarde voor optimaal succes. Hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat zij met een tevreden gevoel uw stand weer verlaten. Het is de belangrijkste vraag voor een geslaagde beursdeelname. Voor iedere beurs is dit anders omdat het publiek ook verschilt bij iedere beurs. Waarom komen ze naar de beurs en wat zijn hun verwachtingen?
 
Kort gezegd zijn er echter een aantal wetmatigheden: een goede locatie op de beurs, gemotiveerd beurspersoneel en natuurlijk een goed verhaal. Hiermee bedoelen we de gehele informatiestroom in de vorm van tekstuele en visuele content waar uw bezoekers blij van worden. In onze Beurstips brochure vindt u een compleet overzicht van zaken waar u rekening mee moet houden en waar u uw voordeel mee kunt doen. 
 
Tip:
Het hebben van een beursmagneet zoals een leuk giveaway trekt doorgaans veelpubliek. Ook is een verloting van iets moois een gegarandeerde hit. Kies voor een relevant product en zorg ervoor dat u de informatie van de deelnemers gebruikt voor een professionele follow up.
 
De meerwaarde van Van Abswoude standbouw?
Wij verzorgen het complete traject, van 3D ontwerp van de beursstand tot plaatsing hiervan. Als full-service standbouwer zijn we niet afhankelijk van derden, dit werkt positief in de voortgang van de werkzaamheden met als resultaat dat wij de stand kunnen opleveren op afgesproken tijdstip!
 
Last but not least ..
 
Verzekeren van uw beursdeelname
Helaas komt het soms voor dat een beurs niet door kan gaan of dat u zelf niet kunt deelnemen aan de beurs door vervelende omstandigheden. Voor deze extreme situaties kunt u zich verzekeren. De branche organisatie CLC-Vecta biedt een verzekering aan waarbij alles omtrent deelname aan een beurs verzekerd kan worden.


Bent u hierin geïnteresseerd dan kunt u informatie over deze verzekering hieronder downloaden of een kijkje nemen op de website https://www.clcvecta.nl/event-verzekering